Spectrum
Dutch flag

Architecturale aanlichting, St. Fredeganduskerk Deurne

Lichtsimulatie voor de Stad Antwerpen met aanpassingen.

Spectrum maakte in opdracht van Eandis een lichtsimulatie voor de architecturale aanlichting van de St. Fredeganduskerk in Deurne, Antwerpen. De stad Antwerpen leverde een schets aan met de wijze waarop, volgens het lichtplan van Antwerpen, het monument mocht aangelicht worden.
Bij gebrek aan plannen werd van het monument een 3D scan ter plaatse gemaakt door Digital Creations Agency 

Bekijk alle foto`s

Volgens de wens van alle betrokken partijen

De taak van Spectrum was de studie naar de haalbaarheid van de wensen van de Stad Antwerpen, rekening houdend met de wensen van het Agentschap Onroerend Erfgoed en de vooropgestelde eisen naar uitvoering van EANDIS. Op basis van deze studie werd een haalbaar lichtontwerp gemaakt

Lichtsimulatie

In 1 opslag toont Spectrum het effect op de lichtsimulatie van de 3 ontwerpen : de Stad, Eandis en de aanpassing door Spectrum.

Door de beschermde graven rondom de kerk was het niet mogelijk te voldoen aan de wens om met grondspots te werken. Deze werden vervangen door lichtlijnen in de dagkanten van de ramen. De posities van de armaturen op het dak werden geoptimaliseerd. De toren wordt zichtbaar op afstand door het intern verlichten van de klokkenruimte waardoor lichtpollutie wordt vermeden.

Gevelplannen

Op basis van de keuze van de Stad Antwerpen werden gevelplannen met posities, type armatuuren wijze van bekabeling opgemaakt.

Lichtsimulaties bieden inzicht in lichtwaarden