Spectrum
Dutch flag

Conscienceplein en Sint Carolus Borromeuskerk in Antwerpen baden in nieuw licht

Spectrum maakte deel uit van een gedreven en enthousiast team tijdens de realisatie van het nieuwe lichtbeeld voor het Hendrik Conscienceplein en de Sint Carolus Borromeuskerk in Antwerpen. De uitvoering van de nieuwe verlichting gebeurde in samenwerking met Eandis.  Spectrum is dankbaar voor de samenwerking met Eandis, de Stad Antwerpen en aannemer BESIX.

 

Lichtontwerp leverancier “Light to Light”, auteur “Fiorenzo Namèche”

Bekijk alle foto`s

Uitvoering van het lichtontwerp van de Stad Antwerpen

Spectrum werd betrokken bij het project vanaf de opstart van uitvoering van de realisatie van het nieuwe lichtbeeld.   Het nieuwe lichtbeeld omvat de architecturale aanstraling van de Sint Carolus Borromeuskerk, de boom op het plein, de Erfgoedbibliotheek en de gevel van de universiteit op het plein. De openbare verlichting op het Conscienceplein en in de aangrenzende straten maakt ook deel uit van het project. In totaal werden 154 led-armaturen voor de architecturale verlichting geplaatst en 16 nieuwe led-lantaarns.

Lichtontwerp leverancier “Light to Light”, auteur “Fiorenzo Namèche”

Proefopstellingen

Tijdens de voorbereidingen zijn nog enkele bijkomende proefopstellingen gehouden op het plein om het effect van bepaalde optieken te testen.

Barbara Van den Broeck ondersteunde het team van Eandis en de aannemer tijdens het monteren van de verlichtingstoestellen op de juiste locaties en nam deel aan de werfvergaderingen. Bram Arts droeg technische oplossingen aan waar nodig. Gevelschetsen van de schijnwerpers en de lantaarns werden gemaakt voor de eigenaars van de geselecteerde woningen op het plein en in de omgeving.

 

Uitrichten en lichtintensiteit instellen

Tijdens 2 nachten zijn alle armaturen uitgericht en is de juiste lichthoeveelheid afgesteld door het ganse team van Eandis, de Stad Antwerpen, Besix en Spectrum.

Het Conscienceplein is zowel overdag als na zonsondergang een favoriete plek voor studenten, toeristen en Antwerpenaren. Het nieuwe lichtbeeld versterkt de sfeerbeleving op het plein en de ervaring van de prachtige architectuur. De verlichtte toren vormt nu een lichtbaken in de skyline van Antwerpen.

©foto Hartmut De Martelaere www.artmut.be. Lichtontwerp leverancier “Light to Light”, auteur “Fiorenzo Namèche”