Spectrum
Dutch flag

Alden Biesen Architecturale verlichting Alden Biesen, Unesco monument

Licht als belangrijk onderdeel voor toegankelijkheid.

De Vlaamse overheid gaf Spectrum – in samenwerking met  Team van Meer! architecten & co  – de opdracht om de toegankelijkheid, buitenverlichting, architecturale verlichting en het straatmeubilair van Unesco-monument en kasteeldomein Alden Biesen onder de loep te nemen. Het lichtontwerp benadrukt de architectonische, historische elementen en draagt bij aan een onvergetelijke, unieke en prettige sfeer.

Bekijk alle foto`s

Uitgekiend lichtplan

Op basis van een eerste behoefteanalyse en een lichtscenografie werd een lichtplan ontwikkeld voor een optimale visuele beleving, uiteraard in lijn met de specifieke wensen en eisen van het Agentschap Natuur & Bos en het Agentschap Onroerend Erfgoed in België.

Indrukwekkende, energiezuinige architecturale verlichting

Op basis van lichtberekeningen en simulaties werd de juiste lichthoeveelheid bepaald. De juiste lichtverhouding is essentieel, het zorgt voor een aantrekkelijke aanlichting en prettig aanvoelende setting. De energiezuinige verlichting kan volledig naar wens worden aangepast, bijvoorbeeld bij een evenement.

 

Realisatie

De realisatie van het project werd voorafgegaan door nachtelijke proefopstellingen.

Dankzij een sterk en enthousiast team van uitvoerders en ontwerpers en een perfecte coordinatie vooraf werden de projectoren uitgericht en de sturing van de lichtscenografie op 2 nachten ingericht.

Foto’s : Hartmut De Maertelaere ©

LICHT MAAKT TOEGANGKELIJK