Spectrum
Dutch flag

Fietsbeleving in de mergelgroeven van Kanne te Riemst

Beleving versterken door inbreng van minimale verlichting.

Samen met Team van Meer! stelde Spectrum zich kandidaat voor de opdracht tot het ontwerp, begeleiding en coördinatie van de realisatie van een fietsbeleving in de mergelgroeven van Kanne te Riemst. Spectrum zou daarbij instaan voor het uitwerken van het verlichtingsconcept.

Bekijk alle foto`s

Opdracht van Toerisme Limburg

Met deze opdracht wilde Toerisme Limburg een unieke fietsbeleving in de mergelgroeven van Kanne ontwikkelen die een versterking vormt voor het Limburgse fietsenroutenetwerk als geheel en daarom een internationaal karakter en aantrekkingskracht heeft. In de mergelgroeve zijn historische muurschilderingen te ontdekken.

Ontwerpschets als onderdeel van de inschrijving

Om deel te nemen aan de aanbesteding werd een ontwerpschets gevraagd voor het lichtplan. De wens van de opdrachtgever was een minimale functionele verlichting zodat de duisternis die de sfeer bepaalt behouden werd. Het licht moest op wens geprogrammeerd en gestuurd kunnen worden.

Spectrum werkte een ontwerp uit waarbij minimaal licht in de ruimte op bepaalde plaatsen in combinatie met het licht op je fiets de ontdekking van de groeve tot een bijzondere  beleving maakt.

Minimaal licht op strategische plaatsen om beleving te versterken