Spectrum
Dutch flag

Lichtontwerp Gemeenteplein Putte

Functioneel, passend & sfeervol licht

De gemeente Putte bij Mechelen gaf Spectrum – in samenwerking met ingenieursbureau France  – de opdracht een lichtontwerp te maken voor de herinrichting van Gemeenteplein Putte. Spectrum realiseerde zowel het ontwerp voor de functionele verlichting van het plein en omliggende straten, als de sfeerverlichting van de kerk en andere elementen op het plein.

De opdracht van de gemeente Putte:
– Functionele, energiezuinige openbare verlichting
– Zo min mogelijk lichtmasten/-elementen i.v.m. evenementen
– Conform de eisen van betreffend nutsbedrijf

Bekijk alle foto`s

Energiebesparing van 60%

Spectrum ontwierp een lichtbeeld, waardoor het aantal masten is teruggebracht van 17 naar 11 stuks en door toepassing van ledverlichting een energiebesparing van maar liefst 60% oplevert. Elke lichtmast vervult een eigen lichttaak op het plein. Het resultaat is prachtig.

Verfijnd lichtontwerp

De lichtscenografie op het plein is opgebouwd uit verschillende lagen licht. De kerk wordt aangelicht door nieuwe (led)lichtmasten, de bomen hebben een verfijnde spotverlichting gekregen en tijdens evenementen accentueert een gobo-projector de kerktoren. In samenwerking met het nutsbedrijf ontwierp Spectrum tevens een lichtmast op maat, waaraan eenvoudig en snel feestverlichting kan worden bevestigd én de lichtsterkte op afstand kan worden geregisseerd.

Realisatie: eind 2017.

MEER SFEER ÉN ENERGIEBESPARING MET ZO MIN MOGELIJK LICHTELEMENTEN