Spectrum
Dutch flag

Menen – Lichtontwerp brug en vestingmuren

Voorlopig lichtontwerp voor de nieuwe brug en de vestingmuren als onderdeel van de Leienwerken in Menen 

In opdracht van de Stad Menen maakt Spectrum een diepgaander architecturaal lichtontwerp voor de vestingmuren en de brugstructuur binnen het masterplan Leiewerken Menen. De Maatschap DOORTOCHT MENEN maakt in opdracht van de Vlaamse Waterweg het masterplan Leiewerken op. Binnen deze opdracht dragen zij zorg voor het ontwerp van de openbare verlichting van deze projectzone. De Stad Menen is samen met Fluvius betrokken partij voor onder andere de functionele openbare verlichting en de sfeer- en belevingsverlichting.

 

Bekijk alle foto`s

architecturale verlichting van de nieuwe brug

Hoofdlijnen van het ontwerp zijn de onderzijde brug indirect aanlichten vanop de landzijden, de brugpijlers als kenmerkend architecturaal element en het aanstralen muren landeinden van de brug.

De bovenliggende balustradeverlichting, de functionele verlichting pleinzone rond en onder brug en de functionele verlichting van wegdek op de brug maken geen deel uit van de ontwerpopdracht van Spectrum.

klik op de foto voor meer beelden

vestingmuren als lichtbaken in de omgeving

Hoofdlijnen van het ontwerp:

Een zachte lichtlaag op de vestingstructuren vertrekt vanuit de hoeken en waait verder uit op de muurdelen.

Op nader te bepalen locaties op de muren komen artistieke projecties  met interpretaties van historische figuren in relatie tot geschiedenis vesting van Menen.

klik op de foto voor meer beelden