Spectrum
Dutch flag
RELIGHTING ROMBOUTSTOREN EN KATHEDRAAL MECHELEN BEKIJK DIT PROJECT
LICHTSCENOGRAFIE
CENTRUMPLAN
NL-PUTTEN
BEKIJK DIT PROJECT
KONINKLIJK MUSEUM SCHONE KUNSTEN
BE-ANTWERPEN
LICHTONTWERP TUINEN EN ZIJ en ACHTERGEVEL
BEKIJK DIT PROJECT
ALDEN BIESEN
BE-BILZEN
LICHTSCENOGRAFIE ARCHIRECTURALE VERLICHTING
BEKIJK DIT PROJECT

Spectrum. precies wat u wilt zien.

De juiste verlichting creëert rust, overzicht en ruimte. Welke taak moet het licht in uw openbare ruimte vervullen? Moet het functioneel en veilig zijn? Of staan sfeer en beleving juist centraal?

Als onafhankelijk lichtadviesbureau helpt Spectrum u bij het inrichten van uw openbare ruimte. Van het realiseren van openbare verlichting zoals straatverlichting en sfeerverlichting, tot het aanlichten van gebouwen.

Onze engineers en adviseurs ondersteunen bij uiteenlopende projecten: van advies en onderzoek, tot visieontwikkeling én het maken van (duurzame) beleids- en beheerplannen. Samen met Spectrum creëert u ruimtes waar mensen zich prettig voelen: op basis van beleving, beleid en beheer. Wat wilt u laten zien?

 

Naar projecten

CO2 Prestatieladder

Spectrum Advies & Design vindt energieverbruik en verspilling een groot aandachtspunt die van groot belang…

LEES VERDER

Verlichtingsklassen definiëren voor Leiewerken in Menen

Studie voor het bepalen van de verlichtingsklassen volgens de norm voor een architecturaal lichtontwerp In…

LEES VERDER

Menen – Lichtontwerp brug en vestingmuren

Voorlopig lichtontwerp voor de nieuwe brug en de vestingmuren als onderdeel van de Leienwerken in…

LEES VERDER

Realisatie integraal lichtontwerp Putten

Beleving  het integraal lichtontwerp van functionele openbare- met architecturale verlichting Het integrale lichtontwerp combineert de…

LEES VERDER

Relighting Romboutstoren en kathedraal

Verledding en optimalisatie lichtbeeld voor de 500 jarige toren te Mechelen De Stad Mechelen gaf…

LEES VERDER

Doelen inventariseren
Specificatie
Ontwerp
Engineering
Realisatie
Onderhoud & beheer

Doelen inventariseren

Aan elk verlichtingsadvies of lichtontwerp gaat een grondige analyseren vooraf. Then ontvangt u een plan van aanpak en een offerte op maat. Afhankelijk van uw wensen ontvangt u een prijsopgave voor een vaste aanneemsom, met een werkvoorraad, op basis van regie of detachering.

lees meer

Specificatie

Na de behoeften en doelstellingen helder in kaart. In deze fase bezoeken we veelal ook de locatie waar het om gaat – zowel overdag als na zonsondergang – om tot een conclusie te komen en de daarbij behorende aanbevelingen te komen.

lees meer

Ontwerp

Op basis van de specificaties wordt een eerste opzet voor het lichtplan, beheerplan, beleidsplan van ander projectplan gemaakt. U ontvangt een voorlopig ontwerp, kopie van uw feedback en kan uw wensen verbeteren.

lees meer

Engineering

In deze fase worden alle technische details uitgewerkt, ter voorbereiding van de uiteindelijke realisatie van het project. Lichttekeningen, plannen, schakelschema’s en kabeltekeningen worden voorbereid voor de opmaak van de bestek- en werktekeningen. Uiteraard wordt elk ontwerp uitgewerkt op basis van de huidige wet- & regelgeving en geldende normen. Het resultaat? Een tot in detail uitgewerkt en doordacht lichtplan, de perfecte basis voor de volgende stap: de uitvoering.

lees meer

Realisatie

De mooiste fase, waarin alles samenkomt: de realisatie van de openbare verlichting. Door de juiste ondersteuning bij het aanbestedingsproces en/of directievoering, zorgt Spectrum ervoor dat alles conform afspraak verloopt. Aan de hand van het bestek wordt de kwaliteit van het ontwerp nauwlettend bewaakt. Onze toezichthouders en directievoerders monitoren zowel de financiële kant, als de procedurele aspecten en technische kwaliteit. Alles voor een optimaal resultaat.

lees meer

Onderhoud & beheer

Goed onderhoud en beheer zijn cruciaal voor het handhaven van het ideale lichtbeeld. In het onderhoudsbestek is tot in detail uitgewerkt voor deze laatste stap in het proces. Het is overigens een vak apart om alle eisen in het bestek te waarborgen. Spectrumstands graag krachtige, duidelijke onderhouds- en nieuwbouwbestekken voor u, aannemers en andere uitvoerende partijen op. Als heldere leidraad voor een effectief en efficiënt onderhoud, maar ook voor het bewaken van de planning, kwaliteit en budget.

lees meer

partner
partner
partner
partner
partner