Spectrum: Uw partner in het beheer van openbare verlichting

De specialisten van Spectrum begrijpen, net zoals u, het belang van licht in de openbare ruimte. Als eigenaar en beheerder van de openbare verlichting bent u bekend met trends in duurzaamheid, energie-efficiëntie en functionaliteit van openbare verlichting. Ons deskundige team begeleidt u van a tot z, of u nu gaat voor het dagelijks beheer, totaalbeheer of specifieke ondersteuning nodig heeft. Als onafhankelijk bureau zorgen wij ervoor dat u gedurende de gehele beheercyclus alles onder controle heeft.

Het Spectrum team schakelt u in voor beheer:

  • Kort Cyclisch Onderhoud (KCO): Onze specialisten verzorgen het dagelijks beheer van uw openbare verlichting. Het aannemen, beoordelen, doorzetten, bewaken van de voortgang (KPI’s) en kwaliteit van de dagelijks storings- en/of schademeldingen. Dit alles geborgd in ons beheersysteem of uw beheersysteem.
  • Lang Cyclisch Onderhoud (LCO): Onze specialisten ondersteunen u bij het uitwerken van het noodzakelijk onderhoud welke in de toekomst gewenst of noodzakelijk zal zijn. Van het opstellen van ontwerpen tot en met toezicht/ directievoering op deze werkzaamheden. Het is allemaal mogelijk.
  • Kleine klussen: Uit onder andere het kortcyclus onderhoud als lang cyclisch onderhoud komen gewenste of noodzakelijk kleine klussen voort. Het verplaatsen, verwijderen, plaatsen van dat enkele lichtobject. Wij kunnen u ondersteunen in het voorbereiden, begeleiden en toezicht houden op deze werkzaamheden.
  • Projecten: Onze specialisten kunnen u adviseren en ondersteunen bij het gehele proces van projecten. Van ontwerp tot en met toezicht, directievoering en/of uitwerken revisiegegevens.

Hoe organiseren we efficiënt lichtbeheer?

Een succesvol beheer begint met betrouwbare en actuele beheergegevens. Het weten welke componenten in gebruik zijn, hun energieverbruik, en de bijbehorende technische specificaties helpt u bij het maken van onderhouds- en investeringsplannen voor de komende jaren. Simpel gezegd: met de juiste informatie heeft u alles onder controle.

Maar, beschikt u over de kennis en tijd om wijzigingen efficiënt door te voeren? Spectrum is uw partner:

- Inventariseren van verlichtingscomponenten en locatiecoördinaten.
- Uitvoeren van inspecties volgens erkende normen.
- Bijwerken van beheergegevens en beschikbaar stellen in een webbased beheersysteem.
- Beheer en updates van ondergrondse infrastructuurtekeningen.

Beheer is een continu proces. Of u nu advies nodig heeft bij de dagelijkse gang van zaken, begeleiding bij onderhoudsprojecten, of ondersteuning bij werkvoorbereiding - Spectrum staat voor u klaar. Bovendien beschikken wij over diepgaande technische expertise voor:

- Het uitwerken van lichtontwerpen en kabelnetontwerpen.
- Het uitvoeren van ontwerpevaluaties.
- De installatieverantwoordelijkheid volgens NEN3140.

Als u flexibele expertise nodig heeft, of u nu op korte of lange termijn hulp zoekt, Spectrum is er bovendien om u te ondersteunen. Zonder verplichtingen en met een flexibele opzegtermijn, passen we ons aan aan uw organisatorische behoeften.

Spectrum Nederland

Midden Engweg 37a
3882 TS Putten
+31 341 35 90 00
info@spectrumadvies.nl

Spectrum België

+32 472 98 40 63