Relighting project voor monumenten van de markt in Brugge

Over dit project

Op vraag van de Stad Brugge ontwerpt Spectrum het nieuwe lichtbeeld voor de markt in Brugge. Dit doet Spectrum vanuit de detacheringsopdracht voor Fluvius. De Halletoren maakt deel uit van de markt van Brugge waar nog andere historische gebouwen van een vernieuwd lichtbeeld werden voorzien zoals het Provinciaal Hof en het standbeeld.

Bij een relighting zetten we in op nieuwe energiebesparende LED verlichting die de bestaande verlichting moet vervangen en het lichtbeeld optimaliseert.

  • Klant Fluvius
  • Type Sfeerverlichting, Lichtontwerp, Architecturale verlichting, Lichtberekening, Erfgoed, Citylighting, Ledverlichting
  • Jaartal 2022

Optimalisatie van het bestaande lichtbeeld

In de stad Brugge worden alle Brugse Lantaarns verled. De gebouwen zoals de Halletoren werden in het verleden vanuit deze lantaarns aangelicht. Bij de verledde versie van de lantaarn is dit niet meer mogelijk. Een andere benadering van de aanlichting van de monumenten is noodzakelijk. De monumenten worden in de toekomst aangelicht met een extra armatuur vanop de nieuwe Brugse lantaarn. Verder wordt de aanlichting vanop afstand geevalueerd en het volledige lichtbeeld geoptmailseerd.

Landmark zichbaar vanop grote afstand vanaf aanliggende straten

De markt van Brugge is het toeristische plekje van het Venetië van het noorden. Spots op afstand lichten alle kanten van de toren aan. Om meer dieptezicht te krijgen verlichten armaturen vanop verschillende balkons.

Interesse in verlichtingsadvies?
Download onze whitepaper

Spectrum Nederland

Midden Engweg 37a
3882 TS Putten
+31 341 35 90 00
info@spectrumadvies.nl

Spectrum België

+32 472 98 40 63